Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR îl desființează pe Klaus Iohannis: De la ce s-au aprins liderii Uniunii

klaus iohannis

Conducerea UDMR Covasna susține că este dezamăgită și indignată de decizia președintelui Klaus Iohannis de a-i retrage lui Laszlo Tokes distincția ”Steaua României” în grad de cavaler.

”Suntem profund indignați și suntem dezamăgiți de gândirea democratică a șefului statului Klaus Iohannis, care, prin această decizie a sa, a ofensat toți maghiarii din Transilvania și toți democraticii români”, se arată într-un comunicat UDMR Covasna. Conducerea a mai transmis că nu poate fi contestat rolul ”determinant” pe care Tokes l-a jucat în decembrie 1989.

Vezi şi: SCANDAL la Cluj-Napoca: Dacian Cioloş a pus ofițerii SPP pe un ziarist / VIDEO

”Convingerea noastră este că nu se pot contesta meritele lui Laszlo Tokes în schimbarea epocii și istoria nu se poate rescrie. Nu se poate nega faptul că Laszlo Tokes s-a aflat la originea izbucnirii Revoluției din 1989, la Timișoara, și că rolul istoric pe care l-a jucat în declanșarea schimbării regimului a fost unul determinant. Dacă n-ar fi existat Laszlo Tokes, nu ar fi existat Revoluția. Dacă n-ar fi existat Revoluția, nu ar exista democrație. Dacă nu există democrație, nu ar exista nici șef de stat ales pe cale democratică”, se mai arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a decis să retragă distincția "Steaua României” în grad de cavaler acordată lui László Tőkés în 2009. Decizia a fost luată după ce Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a făcut o recomandare în acest sens.

Vezi şi: Primarul interimar al Sectorului 4 cere demisia Primarului general interimar al Capitalei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.