Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR, în fața unei provocări uriașe

Kelemen Hunor

UDMR trebuie să-şi mobilizeze electoratul în 2016 mult mai puternic decât acum patru ani, declară preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor. El nu exclude pe de altă parte intrarea la guvernare după alegeri, dar spune că e prematur să se gândească la acest lucru.

Kelemen Hunor precizează că pentru UDMR alegerile parlamentare sunt o provocare mai mare decât cele locale: "Pentru noi mai ales alegerile parlamentare reprezintă o provocare în plus, nu neapărat alegerile locale, pentru că la alegerile locale avem în jur de două sute, două sute şi ceva de primari, noi am fixat ţinta de a păstra acest număr de primari, putem adăuga două-trei-patru-cinci-şase localităţi, putem pierde două-trei-patru-cinci-şase localităţi, dar tot în jur de două sute de localităţi putem câştiga noi în 2016, conform estimărilor noastre. Provocarea uriaşă este la parlamentare, pentru că pragul de 5% pentru noi în fiecare an electoral este o provocare şi din cauza problemelor demografice în primul rând, dar sunt şi alte cauze. Eu sunt convins că în 2016 noi vom reuşi să asigurăm o reprezentare proporţională şi acest lucru este important. Dar pentru acest lucru trebuie să mobilizăm electoratul nostru, comunitatea maghiară, mult mai puternic decât am reuşit să o facem în 2012, de exemplu".

Întrebat, la RFI, dacă vede UDMR-ul la guvernare într-o alianţă după alegerile parlamentare, Kelemen Hunor a răspuns: "În acest moment nu sunt eu foarte îngrijorat dacă vom fi la guvernare sau nu vom fi la guvernare. Eu cred că pentru noi important este să păstrăm reprezentarea proporţională în Parlamentul României şi apoi dacă lucrurile merg într-o anumită direcţie, sigur, nu exclud nici această variantă, nu pot exclude şi nici un om politic nu poate exclude varianta de a intra în Executiv (...), dar în acest moment nu ăsta este scopul nostru principal, ci de a păstra reprezentarea proporţională, să avem grupuri parlamentare şi în Senat şi în Camera Deputaţilor, după alegerile din 2016".

În opinia liderului UDMR, "2017 va fi un an complicat, eu sunt convins că se va trece la amendarea Constituţiei, la reforma administrativă şi teritorială, acea regionalizare despre care se vorbeşte de ani de zile şi de aceea eu cred că 2016 are din această perspectivă, din această posibilitate de a amenda Constituţia o miză şi mai mare pentru fiecare partid, pentru toată societatea din România".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.