Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR nu vrea alegerea primarilor în două tururi

udmr

PNL îi cere premierului o Ordonanţă de Urgenţă pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă Dacian Cioloş spune că nu poate modifica prin OUG o lege politică adoptată de Parlament şi precizează că analizează toate posibilităţile, inclusiv asumarea răspunderii.

Chestionat pe acest subiect senatorul UDMR Marko Bela a precizat că legea nu trebuie schimbată, pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. El se declară "în mod categoric" pentru un singur tur de scrutin.

"În mod categoric sunt pentru un singur tur de scrutin, împreună cu colegii mei din UDMR. Noi ne-am făcut analizele şi am ajuns la concluzia că nu e nevoie de o schimbare în acest sens. Am avut o perioadă când primarii s-au ales în două tururi de scrutin şi după aceea într-un singur tur de scrutin şi noi n-am văzut mari diferenţe", a declarat, la RFI, Marko Bela.

Senatorul UDMR consideră că nu ar fi oportună schimbarea legii electorale: "Totuşi, deja suntem aproape în campanie electorală, suntem spre sfârşitul lunii ianuarie şi în iunie vom avea alegerile locale şi încă vrem să schimbăm legea electorală, ceea ce nu este în ordine, după părerea mea. Şi am impresia că cei care contestă în acest moment soluţia existentă şi foarte mulţi dintre cei care apără soluţia deja inclusă în legea electorală se gândesc de foarte multe ori numai la interesele propriilor partide şi fac speculaţii în ce fel, prin ce modalitate ar avea mai mulţi primari şi ar avea câştig de cauză".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.