Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR: Revenirea la votul pe liste reprezinta o reparatie a unei greseli tragice

udmr

Eurodeputatul UDMR Iuliu Winkler a declarat luni, la Deva, ca revenirea la votul pe liste de partid reprezinta o reparatie a unei 'greseli tragice' pe care România a facut-o atunci când a fost adoptat sistemul de vot uninominal.

'Revenirea la alegerile pe liste de partid reprezinta o reparatie a greselii tragice, catastrofala, pe care România a facut-o, clasa politica, Parlamentul, a facut-o atunci când a adoptat formula votului uninominal. (...) A fost o ruleta ruseasca, a fost o chestiune total gresit interpretata. S-a vorbit de vointa poporului, de nevoia ca alesul sa fie mai aproape de electorat, de fel si fel si fel de alte lucruri. Singurul UDMR a spus în anul 2008, si apoi mai târziu, ca nu este bine. (...) Nu am câstigat nimic, dar am fost aproape de a pierde totul', a spus Iuliu Winkler.

În opinia acestuia, sansa unor alegeri anticipate este 'minima', Winkler aratând ca în perspectiva scrutinului la termen de anul viitor partidele politice trebuie sa arate ca dispun de vointa necesara pentru o reformare interioara.

'Eu cred ca este bine ca se revine la alegerile pe liste, ca legea electorala se întoarce catre partide (...) si trebuie sa punem partide care sa fie responsabile. Acum mingea este în curtea partidelor politice. Ele trebuie sa dovedeasca ca pot si sunt capabile, ca doresc si ca exista în structurile lor vointa politica pentru înnoire. (...) Eu cred ca partidele politice, în noile conditii, trebuie sa dea dovada de responsabilitate si dorinta de schimbare', a afirmat europarlamentarul PPE.

În calitate de presedinte al UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler si-a exprimat speranta ca noul context în care vor avea loc alegerile parlamentare de anul viitor ar putea aduce sansa ca organizatia judeteana sa fie reprezentata din nou în Parlament, prin recâstigarea fotoliului de deputat pe care aceasta l-a avut pâna în anul 2004.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.