Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UDMR se teme de dispariție: își negociază existența în Parlament

TRAIAN BASESCU - CONSULTARI - UDMR

Liderii UDMR se tem că partidul lor va fi cel mai afectat de modificarea legii electorale, care permite înființarea partidelor cu doar 3 membri. Aceștia susțin că apariția unei puzderii de partide micuțe vor mânca din electoratul partidelor deja existente și vor demara negocieri în Parlament pentru ca pragul electoral să scadă de la 5% la 3%.

Liderul UDMR a explicat că dacă s-a simplificat procedura înfiinţării partidelor trebuie redus şi pragul electoral pentru a da posibilitatea intrării unor noi actori în forurile judeţene.

„Noi credem că în momentul în care simplificăm procedurile înfiinţării partidelor şi când vorbim despre reprezentare în autorităţile locale, şi de data aceasta în consiliile judeţene, atunci şi pragul poate fi coborât fiindcă nu se întâmplă nimic, de la 5 la 3%. A fost o propunere când discutam în comisie principiile, această propunere a fost respinsă, dar noi vom menţine această propunere şi în comisie când vom discuta textul propriu-zis şi în plenul Camerei şi Senatului. Eu cred că trebuie să fii consecvent. Dacă simplifici modalitatea de înfiinţare a partidelor şi vrei să ai competiţie, dacă vrei să aduci noi actori în politică, atunci trebuie să te gândeşti şi la prag, altfel nu vei fi consecvent, nu vei asigura mersul spre scopul definit sau declarat. De aceea, eu cred că reducerea (pragului electoral – n.r.), în cazul autorităţilor locale, la 3% ar fi şi un motiv de consecvenţă”, a declarat Kelemen Hunor.

În cadrul CRU au fost discutate mai multe temă de politică internă, precum şi despre organizarea celui de-al XII-lea congres al UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.