Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea considera ca ar trebui sa fie votata de LIBERALI

antonescu_udrea_php_92471800_58670600

Elena Udrea, candidatul PMP la Președinție, a afirmat duminică, într-o conferință de presă la Timișoara, că electoratul PNL și PDL ar trebui să o susțină pentru a ajunge în turul doi, unde este convinsă că l-ar 'bate' pe Victor Ponta, ceea ce, în opinia ei, nu ar putea reuși candidatul ACL, Klaus Iohannis. Ea a facut aceste afirmatii in ciuda faptului ca liberalii au fost niste critici duri la adresa ei.

'Categoric, da (ar cere sprijinul PNL n.r.). Dacă într-adevăr cei de la PNL vor să învingă PSD și vor să-l învingă pe Victor Ponta, ar trebui să sprijine candidatul care chiar îl poate învinge. Klaus Iohannis nu poate și știu și ei lucrul acesta. Cred că electoratul PNL, al PDL, ar trebui să mă susțină. Astăzi sunt candidatul care vine de pe locul trei și tinde să intre în turul doi și de aceea speranța mea este că tot electoratul de opoziție, care nu vrea PSD la Cotroceni, la guvernare în teritoriu, va veni alături de mine și mă va sprijini să-l înfrunt pe Victor Ponta în turul doi', a răspuns Elena Udrea unei întrebări în conferința de presă.

De asemenea, liderul PMP a adăugat că dacă va câștiga alegerile, va schimba premierul și a explicat că acest lucru este posibil întrucât viitorul președinte va fi foarte puternic, venind 'pe o susținere populară care-i va permite să schimbe și Guvernul și Parlamentul, dacă va vrea, dacă nu, va fi un președinte de paie, care nu va dori să facă acest lucru și se va mulțumi să stea la Cotroceni și să privească peluza'.

'Eu l-aș schimba pe Victor Ponta schimbând majoritatea din Parlament, iar majoritatea se schimbă prin voința liderilor politici. Nu există un lider politic care să nu vină alături de un președinte puternic, știind că urmează alegeri parlamentare, iar președintele este ales pe 5 ani (...). Pe de altă parte, un președinte puternic va cere un referendum, iar eu asta voi face, pentru dizolvarea Parlamentului. Cel care va veni președinte, va putea face ceea ce mulți oameni politici nu ar putea face în acest moment sau nu au avut curajul să facă, dar, venind pe un vot popular, cu o clasă politică șubredă, în ceea ce privește caracterele politicienilor, vă asigur că un președinte puternic schimbă tot într-o lună de zile', a afirmat Elena Udrea.

Ea a evidențiat că își dorește un Parlament cu doar 300 de aleși, iar actualul Legislativ este 'un scut pentru corupți'. Ea a punctat faptul că își dorește un Parlament cu doar 300 de aleși, actualul Legislativ fiind un scut pentru corupți. "Avem nevoie de un președinte care să reseteze jocul politic și să dea un spirit nou societății. Este nevoie de un președinte energic, capabil să determine schimbarea de atitudine la nivelul societății (...) și în același timp, capabil să schimbe clasa politică", a spus liderul PMP.

Elena Udrea și-a prezentat succint programul de campanie, subliniind faptul că România trebuie să se reindustrializeze, după ce 'guvernările roșii au distrus industria românească, fiind privatizată prost sau în mod interesat și a ajuns la fier vechi', ea menționând că propune și naționalizarea întreprinderilor. 'Eu propun, și îmi asum acest termen, naționalizarea întreprinderilor, a fabricilor, a obiectivelor economice care au fost privatizate prost, a acelora pe care cei care le-au privatizat nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale și care au fost închise sau ruinate, așa cum se întâmplă în toată țara. Propunerea mea este să naționalizăm aceste obiective economice, să le aducem înapoi la stat și să facem cu ele ceea ce avem nevoie', a mai afirmat Udrea în conferința de presă.

Ea mai are programată duminică, la Timișoara, o întâlnire la Centrul Regional de Afaceri cu un grup de susținători.

Agerpres

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.