Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea revoltata de presa din Romania si de Iohannis. Libera circulatie in UE e in pericol

udrea

Elena Udrea se arata revoltata de modul in care presa prezinta 'criza imigrantilor' si subliniaza ca trebuie facuta o distinctie clara intre imigranti si refugiati. Ea atrage atentia ca in lipsa unei astfel de distinctii presa din Romania face jocurile celor care vor sa limiteze libertatea de circulatie in UE a celor din Europa de est.

"Privesc aproape hipnotizată la modul în care presa românească prezintă aşa-zisul subiect al "crizei imigranţilor" de parcă ar veni sfârşitul lumii. E cumva în logica semnelor apocalipsei globale şi a devenit principala preocupare a mass media: a fost criza din Grecia, apoi prăbuşirea bursei chinezeşti şi acum imigranţii.

Fara sa vrea, presa noastră face jocul celor care vor să limiteze dreptul la liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene. Ce vedem zilele acestea nu e o criză a imigranţilor economici, aşa cum ni se induce, ci un eventual început de criză a refugiaţilor din ţările Orientului Mijlociu. Distincţia este extraordinar de importantă tocmai pentru că, dacă nu se impune, putem asista la o schimbare a regulilor în UE cu privire la extinderea restricţiilor faţă de cei din Estul Europei", a scris Udrea pe pagina sa de Facebook.

Ea este deranjata si de lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis pe aceasta teme, caruia ii cere sa reprezinte interesele Romaniei, nu pe ale tarii de unde isi are etnia.

"Asta ar trebui să facă obiectul unei comunicări din partea Preşedintelui României, care să se poziţioneze tranşant pe acest subiect, pentru a apăra interesele ţării pe care o conduce, nu pe cele ale ţării de unde îşi are etnia. E un test important pentru funcţionarea corectă a statului.

România nu se află în mijlocul niciunei astfel de crize. Imigranţi economici nu sunt decât prin Asia, pentru că ceilalţi vor în ţări mai dezvoltate economic din Vestul Europei. Refugiaţii au preferat, până acum, alt traseu din cauza faptului că România şi-a securizat bine frontierele" conchide Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.