Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea: Soluţia nu este să cercetăm finanţarea capaniilor, ci să reglementăm la nivel legislativ

Inquam Photos / Octav Ganea
Udrea DNA

Soluţia pentru problema finanţării campaniilor electorale nu este cercetarea de către procurori, ci să existe reglementări la nivel legislativ, a declarat miercuri deputata Elena Udrea, la ieşirea de la DNA Ploieşti, unde a fost audiată în dosarul lui Vasile Blaga. 

"Toate partidele se finanţează la fel. (...) Cred că soluţia nu este să cercetăm pe unul sau pe altul cum s-a finanţat o campanie electorală, ci să o reglementăm la nivelul legislativ, ca lucrurile să nu se mai întâmple", a declarat Udrea răspunzând unor întrebări. 

În context, aceasta a arătat că finanţarea partidelor a căpătat un caracter ilegal din cauza faptului că se impunea o sumă limitată de cheltuit. 

"Finanţările partidelor au devenit ilegale în parte pentru că aveai o sumă limitată pe care aveai voie să o cheltuieşti şi atunci pentru a nu depăşi acea sumă fiecare partid făcea şi plăţi neînregistrate. De aici a venit toată ilegalitatea finanţării partidelor", a explicat Udrea. 

Întrebată dacă de o parte din aceşti bani puteau beneficia anumite persoane în scop propriu, Elena Udrea a spus că "teoretic oricine în campanie care încasa sume neînregistrate putea să le ducă şi acasă". 

Elena Udrea a precizat că a dat în faţa procurorilor DNA Ploieşti o declaraţie în calitate de martor, în dosarul lui Vasile Blaga. 

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de senatorul Vasile Blaga pentru trafic de influenţă în perioada când a fost secretar general al PDL. El este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi a sumei de 500.000 euro de la Gheorghe Ştefan, liderul PDL Neamţ şi primar al municipiului Piatra Neamţ, bani despre a căror provenienţă avea cunoştinţă. 

În dosarul lui Blaga mai sunt urmăriţi penal Gheorghe Ştefan, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.