Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Udrea, AUDIATĂ în dosarul lui Blaga / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
udrea dna ph Inquam Photos

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA Ploiești pentru a fi audiată. Potrivit unor surse judiciare, ea va fi audiată în calitate de martor în noul dosar deschis pe numele lui Blaga. Copreședintele PNL Vasile Blaga s-a prezentat, miercuri dimineață, la DNA Ploiești.

Întrebată cum comentează punerea sub urmărire penală a lui Vasile Blaga, Udrea a spus că este "neaşteptată, având în vedere că până acum nu l-a întrebat nimeni nimic". 

"Având în vedere că cel puţin eu sunt întrebată de doi ani de zile despre campanii electorale, mă gândesc că pot fi întrebaţi şi cei care chiar au condus campanii electorale", a mai spus Elena Udrea.

Liderii PNL încep pelerinajul la DNA. Vasile Blaga, SUSPECT la DNA Ploiești/ UPDATE

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală faţă de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie

El este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

Săptămâna trecută, Elena Udrea declara că deși a declarat în instanță că cel puțin o parte din banii pentru care este anchetată au ajuns la Vasile Blaga, la acea vreme lider PDL, nimeni nu este interesat să ducă investigațiile până la capăt și să îi tragă la răspundere pe toți cei implicați.

„...Faptul că deși există o disjungere pentru a se afla unde s-au dus banii și toată lumea știe. Și eu am spus lucrul acesta și mă pot chema oricând martor, dacă doresc. O parte din bani au ajuns la domnul Blaga, la partid, desigur, în campanie, așa cum există denunțuri în dosar, însă nimeni nu este interesat să ia firul banilor. Deci, (...) dacă ideea este de justiție până la capăt, atunci ar trebui să răspundă toți cei care, într-un fel sau altul, au fost implicați”, a declarat Elena Udrea la sediul ÎCCJ, unde a avut programată judecarea unei contestații prin care cere revocarea controlului judiciar pe care îl are în dosarul 'Gala Bute'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.