Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a extins sancțiunile impuse Siriei până în 2017

siria turcia

Consiliul Uniunii Europeane a decis vineri să extindă sancțiunile împotriva Siriei încă un an de zile pe fondul continuării represaliilor din ţară. Decizia a fost publicată în monitorul oficial și a intrat în vigoare de sâmbătă.

Sancțiunile împotriva Siriei vor rămâne în vigoare „atâta timp cât continuă represaliile din țară”, au anunțat reprezentanții UE, iar acestea reprezintă un embargou asupra petrolului, restriciții asupra investițiilor, îngheţarea activelor Băncii Centrale siriene în cadrul UE, un embargo asupra comerţului cu tehnologii cu dublu scop, de asemenea, şi restricţiile în exportarea de echipamente si tehnologii pentru monitorizarea sau interceptarea prin intermediul internetului sau prin comunicaţiile telefonice.
Mai mult, peste 200 de sirieni și 70 de entități au primit interdicţie de pătrundere pe teritoriul UE. Sancţiunile vor rămâne în vigoare până pe 1 iunie 2017.

„Aceste măsuri împiedică procesul politic, deoarece ele sporesc suferințele națiunii siriene și nu promovează crearea condițiilor pentru un dialog politic cu Europa. Ridicarea blocadei economice este soluția și s-ar crea cele mai bune condiții pentru începutul procesului politic de succes „, a spus un oficial sirian.

Siria, ţară cu istorie milenară, este sfâşiată de mai bine de cinci ani de violenţe interne care au degenerat într-un adevărat război civil. Regimul autoritar al preşedintelui Bashar Al-Assad luptă cu mai multe fracțiuni de opoziție și cu organizații militante. Criza a provocat un dezastru umanitar și a făcut milioane de oameni să își părăsească țara și să devină refugiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.