Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a înregistrat un deficit al balanţei comerciale de 5,1 miliarde de euro, în august

pixabay.com
diverse, bani, monede, euro

Uniunea Europeană a înregistrat în august un deficit al balanţei comerciale de 5,1 miliarde euro, comparativ cu un deficit de 8,2 miliarde de euro în perioada similară din 2016, potrivit unei estimări preliminare publicate luni de Oficiul European de Statistică Eurostat, transmite Reuters.

În august, exporturile UE s-au situat la 145,5 miliarde de euro, în creştere cu 6,4% faţă de 136,7 miliarde euro în perioada similară din 2016, în timp ce importurile UE au urcat cu 3,9%, până la 150,5 miliarde de euro. În schimb, zona euro a înregistrat în august un excedent al balanţei comerciale de 16,1 miliarde de euro, faţă de un plus de 17,5 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2016.

Citește și: România, 'vedetă' într-un celebru tabloid: Care este capitolul în care țara noastră a dat 'lovitura'

În primele opt luni din acest an, UE a înregistrat un deficit al balanţei comerciale de 5,5 miliarde de euro, faţă de un deficit de 5,9 miliarde de euro în perioada ianuarie - august 2016, în timp ce zona euro a raportat un excedent de 145,3 miliarde de euro, comparativ cu un plus de 172,2 miliarde de euro.

UE şi-a extins legăturile comerciale cu toţi partenerii săi comerciali principali în primele opt luni din acest an, exporturile spre SUA şi China înregistrând un avans de 4% şi, respectiv, 19,2%, în timp ce importurile au urcat cu 3,4% şi, respectiv, 7,1%, anunță Agerpres.

În ceea ce priveşte România, datele Eurostat arată că în primele opt luni din acest an exporturile au crescut cu 10%, până la 41 miliarde de euro, în timp ce importurile au urcat cu 12%, la 48,9 miliarde de euro. În aceste condiţii, deficitul balanţei comerciale a României s-a situat la 7,9 miliarde de euro, comparativ cu 6,1 miliarde de euro în perioada similară din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.