Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE, acuzată că nu face suficient pentru a rezolva criza imigranților

imigranti

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat vineri Uniunea Europeană că nu face suficient pentru a rezolva criza imigranților ce afectează țările membre, sugerând că UE ar fi responsabilă pentru faptul că imigranții se îneacă în Marea Mediterană, relatează France Presse.

Într-un discurs susținut în fața unui think tank militar la Jakarta, Erdogan a subliniat politica Turciei, țară care găzduiește două milioane de refugiați, criticând Europa incapabilă, în opinia sa, să primească de zece ori mai puțini imigranți.

'Un total de două milioane de refugiați — 300.000 din Irak, 1,7 milioane din Siria — sunt găzduiți în prezent de Turcia', a declarat Erdogan, aflat într-o vizită oficială în Indonezia.

'Dar când te uiți la Europa pe ansamblu, se poate constata că nu este capabilă să adăpostească nici măcar 200.000 de refugiați în țările ei', a adăugat președintele Turciei.

Turcia a salvat mulți imigranți care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, în timp ce atitudinile și politicile UE sunt de așa natură încât 'acești oameni ajung să se înece în mare', a declarat el.

Afluxul de zeci de mii de imigranți a mobilizat toate guvernele europene. La sfârșitul lunii iunie, un summit european a stabilit după dezbateri aprinse principiul repartiției a 60.000 de imigranți pe bază voluntară, iar statele membre s-au oferit să contribuie la acest efort.

Conform estimărilor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) din data de 10 iulie, peste 150.000 de imigranți au sosit în Europa pe mare de la începutul anului, dintre care jumătate în Italia, unde sosirile acestora sunt încă superioare recordurilor înregistrate în 2014, și jumătate în Grecia, unde numărul lor înregistrează o creștere exponențială.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.