Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE aprobă ajutoare de stat în valoare de 377 milioane de euro pentru Airbus

AirbusHelicopters

Comisia Europeană a aprobat luni acordarea unor ajutoare de stat în valoare de 377 milioane de euro din partea Franței și Germaniei pentru ca producătorul aeronautic european Airbus Group să poată să dezvolte noul său model de elicopter X6. Executivul comunitar apreciază că aceste ajutoare vor contribui la impulsionarea cercetării și dezvoltării în blocul comunitar, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Atât Franța cât și Germania vor oferi ajutoare de stat pentru ca Airbus să poată dezvolta acest model de elicopter. Suportul public se va ridica la 377 milioane de euro sub forma unor avansuri rambursabile acordate pe o perioadă de opt ani (330 milioane de euro din partea Franței și 47,25 milioane euro din partea Germaniei).

"Sprijinul oferit de Franța și Germania va stimula investițiile private în acest proiect. Sprijinul va ajuta la crearea unei noi generații de elicoptere, fără a provoca distorsiuni pe piață", a apreciat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager.

Elicopterul X6 este considerat succesorul modelului Super Puma, unul din elicopterele de bază pentru industria petrolieră offshore.

Grupul Airbus este cel mai mare producător de elicoptere comerciale la nivel mondial. Airbus Helicopters a inaugurat, recent, noua fabrică din România, o investiție de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Citeşte şi: Zeci de MII de români şi-au cumpărat retroactiv vechime la pensie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.