Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE aşteaptă proiectul de impozitare a “GAFA” - Google, Apple, Facebook şi Amazon - la începutul lui 2018

emirates247.com
giganti internet - facebook, apple, google, amazon

Şefii de stat şi de guverne din UE s-au declarat ”nerăbdători” să vadă propunerile Comisiei Europene (CE) cu privire la impozitarea giganţilor în domeniul tehnologiei până la începutul anului viitor, relatează Reuters, conform news.ro.

Ei au subliniat însă că iniţiativa europeană ar trebui să fie în concordanţă cu ”activitatea în curs la nivelul OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economice)” în acest dosar.

Franţa şi Italia au apreciat deja că este necesar ca UE să adopte propriile măsuri, în cazul în care OCDE, din care fac parte şi Statele Unite şi Japonia, nu reuşeşte să ajungă la un acord.

În colimatorul Bruxellesului se află “GAFA” (Google, Apple, Facebook şi Amazon), acuzate cu regularitate că fac ”optimizare fiscală” în Europa.

O propunere franceză de impozitare a Gafa pe baza cifrei lor de afaceri realizate în fiecare ţară în parte - şi nu pe baza profitului în filiale instalate în state considerate paradisuri fiscale - a primit în decurs de câteva săptămâni susţinerea a 19 state membre UE.

Ea se loveşte, în schimb, de rezervele mai multor state membre - între care Irlanda şi Luxemburgul, două state care cu impozite foarte favorabile companiilor din domeniul digital.

Comisia Europeană doreşte ca statele membre să ajungă până în decembrie la un compromis şi să-şi transmită propunerile la OCDE, aşteptate în aprilie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.