Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE avertizează Turcia în legătură cu o posibilă reducere a fondurilor de preaderare

getty
Juncker, telefon

Liderii Uniunii Europene au cerut executivului comunitar să ia în considerare opţiuni de reducere sau redirecţionare a fondurilor alocate Turciei în cadrul procesului ei de aderare, a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după Consiliul European de toamnă, informează dpa. UE s-a angajat să plătească Turciei 4,45 miliarde de euro (5,27 miliarde dolari) între 2014 şi 2020, ca parte a negocierilor de aderare. Fondurile sunt destinate să ajute Turcia să se apropie de standardele europene privind statul de drept, conform Agerpres.

Cu toate acestea, liderii UE şi-au exprimat îngrijorarea crescândă faţă de erodarea democraţiei şi a statului de drept în această ţară. "Am fost de acord să reflectăm şi să facem propuneri cu privire la o posibilă redirecţionare a ajutorului de preaderare şi o posibilă ajustare şi reducere", a declarat Juncker.

Discuţiile privind aderarea Turciei la UE şi extinderea uniunii vamale dintre UE şi Turcia sunt blocate, în timp ce relaţiile diplomatice s-au înrăutăţit. "Vrem să menţinem uşa deschisă pentru Ankara, dar realitatea actuală din Turcia face acest lucru dificil", a declarat la rândul său preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. "S-a subliniat de asemenea că Turcia trebuie să respecte toate statele membre în relaţiile sale cu UE", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.