Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce abatere rutieră a fost desființată. Șoferii români vor primi banii înapoi

dailybusiness.ro
soferi

Autoritățile franceze au renunțat să mai amendeze transportatorii dacă al doilea șofer al echipajului nu efectuează o pauză separată de timpul când celălalt șofer se afla la volanul vehiculului, se arată într-un comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Totodată, amenzile aplicate până acum vor fi restituite. Și românii sunt vizați.

BOMBĂ în dosarul lui Ponta: Procurorul Uncheşelu, acuzat de ameninţare

„Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR informează transportatorii rutieri că autoritățile franceze au decis să renunțe la interzicerea efectuării pauzei de către cel de al doilea șofer în timpul conducerii în echipaj și să respecte instrucțiunile agreate la nivelul Comisiei Europene. Precizăm că Nota de orientare nr. 2 a Comisiei Europene indică clar faptul că "Atunci când un al doilea membru al echipajului aflat la bordul vehiculului pentru a-l putea conduce, în caz de necesitate, este așezat lângă conducătorul auto şi nu este implicat activ asistând conducătorul auto, o perioadă de 45 de minute din „perioada de disponibilitate” a acelui membru al echipajului poate fi considerată „pauză”.

Reamintim că începând din luna martie a acestui an, autoritățile franceze au început să aplice amenzi de mii de euro pentru cel de al doilea șofer care își efectuează pauza în timpul conducerii în echipaj a vehiculului, pe baza unei interpretări naționale diferite de prevederile Comisiei Europene, stabilind că în această situație se încalcă articolul 34, alineatul 5 din  Regulamentul 165/2014 care se referă la depășirea timpului de conducere continuă.

Urmare presiunilor realizate de industria transporturilor rutiere, demersurilor UNTRR și eforturilor IRU, autoritățile franceze au transmis o scrisoare oficială prin care confirmă că  Franța decide să nu mai aplice sancțiuni companiilor de transport rutier care înregistrează "pauza" celui de al doilea șofer în timpul conducerii în echipaj și să restituie amenzile deja aplicate în acest caz.

UNTRR recomandă transportatorilor rutieri să păstreze o copie a acestei scrisori oficiale a Guvernului francez la bordul vehiculelor operate în echipaj și să o prezinte în cazul unor viitoare controale efectuate de autoritățile franceze. De asemenea, recomandăm transportatorilor rutieri să utilizeze această scrisoare ca suport pentru contestarea tuturor amenzilor primite din partea autorităților franceze pentru această situație legată de conducerea în echipaj.

Precizăm că membrii UNTRR beneficiază de asistență și reprezentare juridică în domeniul transporturilor rutiere pe teritoriul Franței”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.