Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE extinde OPERAȚIUNEA SOPHIA în Marea Mediterană

pixabay.com
diverse, ue, referendum, europa

Uniunea Europeană a primit marţi aprobarea finală pentru a-şi extinde operaţiunea de combatere a traficului de migranţi în Marea Mediterană în sensul asumării unor sarcini precum instruirea gărzilor de coastă libiene şi sprijinirea ONU în impunerea unui embargo asupra armelor, relatează DPA, conform agerpres.ro

Ambasadorii celor 28 de state UE au aprobat marţi lansarea noilor zone operaţionale ale misiunii navale a UE în cadrul unei reuniuni de la Bruxelles.

Un senator dezvăluie Secretul lui Polichinelle: M-a sunat de la PRU 'în numele lui Victor'


UE a lansat operaţiunea, care a primit numele de cod Sophia, anul trecut, pentru a asigura patrularea apelor internaţionale din largul Libiei şi a aresta persoanele suspectate de trafic de migranţi. Aceasta a contribuit la salvarea a peste 22.000 de oameni şi la arestarea a 87 de suspecţi pentru trafic de migranţi, notează DPA. 

Noua misiune de instruire va începe cu până la 100 de oficiali libieni de rang înalt din Garda de coastă, care vor participa timp de 14 săptămâni la un instructaj pe o navă în apele internaţionale, iar ulterior poate chiar în apele libiene, a declarat săptămâna trecută contraamiralul Enrico Credendino, comandantul misiunii.

Traian Băsescu e BOLNAV. A lăsat treburile de la partid în seama colegilor

UE speră că în acest mod va reuşi să limiteze fluxul de migranţi ilegali care ajung în Europa traversând Marea Mediterană. 

Vidul politic din Libia, care nu are o poliţie de frontieră funcţională, a făcut ca ţara să devină o placă turnantă pentru migranţii care încearcă să ajungă în ţările UE, numai în acest an traversând marea în jur de 100.000 de persoane. 

Aplicarea embargoului privind armele va permite navelor Operaţiunii Sophia să inspecteze şi să pună sechestru pe ambarcaţiunile suspecte. 

Marea Mediterană este o rută de trafic pentru aprovizionarea cu arme a grupării extremiste Stat Islamic, care a devenit activă în Libia profitând de haosul politic şi instituţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.