Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE și NATO mută decisiv la granița cu Rusia: Ce au inaugurat cele două entități în nordul Europei

NATO

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au inaugurat luni un nou centru european de securitate la Helsinki, Finlanda, pentru contracararea ameninţărilor hibride, informează agenţia de presă Xinhua.

Centrul este o iniţiativă a guvernului finlandez, susţinută de alte 11 naţiuni, precum şi de NATO şi UE, precizează Alianţa Nord-Atlantică într-un comunicat.

Citește și: Facebook, mutare spectaculoasă pentru utilizatori: Cum s-ar putea face accesarea contului, mai nou

'Centrul va avea o contribuţie importantă la securitatea noastră', a declarat secretarul general al NATO în discursul său de inaugurare.

Stoltenberg a subliniat de asemenea importanţa unei cooperări mai strânse dintre NATO şi UE. 'Relaţia noastră nu a fost nicicând mai apropiată', a spus el, conform Agerpres.

Potrivit lui Stoltenberg, NATO şi UE lucrează împreună la un răspuns împotriva provocărilor hibride, la apărarea cibernetică, securitatea în Marea Mediterană şi în alte domenii.

Citește și: Descoperire șocantă: Polițiștii au găsit un adevărat arsenal în casa atacatorului din Las Vegas! Un nou bilanț teribil al victimelor atentatului

Potrivit unui comunicat al diplomaţiei europene, centrul va întări cooperarea dintre UE şi NATO, va elabora analize la nivel de experţi, va dezvolta metodologii şi capabilităţi pentru contracararea provocărilor hibride.

Mogherini a precizat că UE şi NATO au fost invitate să se alăture comitetului director al centrului în calitate de observatori. 'Centrul se va concentra în special pe cercetare, training, educaţie şi instrucţie', a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.