Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE intră în conflict cu Turcia: Ce li se reproşează autorităţilor de la Ankara

ue turcia

Turcia îndeplineşte mai puţin de jumătate din condiţiile pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană, cu doar 10 zile înainte de termenul limită pentru îndeplinirea acestor criterii, a declarat joi, în Parlamentul European, Marta Cygan, director în cadrul departamentului de migraţie şi afaceri interne al Comisiei Europene, relatează Reuters.

Uniunea Europeană a promis luna trecută liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci, până la sfârşitul lunii iunie, în schimbul angajamentului Ankarei de a lua înapoi toţi migranţii ce debarcă în Grecia, venind dinspre Turcia, cu condiţia îndeplinirii de către Turcia a tuturor criteriilor rămase. Comisia Europeană urmează să prezinte un raport statelor membre şi Parlamentului European pe 4 mai, pentru a face cunoscut dacă Ankara a îndeplinit toate aceste criterii, şi a stabilit data limită de 31 aprilie pentru ca Turcia să satisfacă măsurile necesare.

Marta Cygan a declarat, în cadrul unei audieri în Parlamentul European, că Ankara a îndeplinit în totalitate sau aproape în totalitate 35 din cele 72 de condiţii necesare pentru ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii turci. 'Autorităţile turce au accelerat, cu siguranţă, punerea în aplicare a reformelor administrative şi juridice care să permită îndeplinirea criteriilor', le-a spus ea europarlamentarilor. Călătoriile fără vize pentru Turcia, un stat cu 79 de milioane de locuitori, reprezintă o chestiune controversată în rândul celor 28 de state ale UE, chiar dacă cetăţenii turci nu vor putea lucra sau sta mai mult de trei luni în ţara în care o vor alege ca destinaţie. Unele dintre statele europene se tem că măsura va deschide calea pentru o şi mai mare imigraţie de musulmani către blocul comunitar, care se luptă deja cu cea mai gravă criză a migraţiei de după cel de-al Doilea Război Mondial, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.