Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE lovește direct în multinaționalele americane

Autoritatea antitrust din cadrul Comisiei Europene a ajuns la concluzia ca facilitatile fiscale de care au beneficiat Starbucks si Fiat Chrysler Automobiles în unele state europene sunt ilegale, potrivit unor persoane apropiate situatiei citate de Wall Street Journal.

Reprezentantii autoritatii antitrust urmeaza sa se consulte si cu alte departamente din cadrul Comisiei Europene, care vor anunta o decizie pe 21 octombrie, dupa o întâlnire a unor oficiali de top ai UE, au spus sursele.

Decizia, care va veni dupa ce Curtea Europeana de Justitie a declarat invalid un sistem de transfer de date transatlantic folosit de mari companii precum Google, IBM si Facebook, va amplifica probabil incertitudinile pentru multinationalele americane cu operatiuni în Europa.

Autoritatea antitrust a UE a constatat, dupa investigatii de peste un an, ca facilitatile fiscale acordate Starbucks în Olanda si Fiat în Luxemburg au încalcat legislatia europeana care interzice guvernelor sa sustina numai unele companii, au explicat sursele.

Reprezentantii Comisiei Europene au refuzat sa comenteze.

Nu este clar înca daca Fiat si Starbucks vor fi obligate sa plateasca retroactiv taxe. Într-un astfel de caz, marimea sumelor datorate ar putea fi substantiala, au aratat sursele.

Mediafax

sursa foto: www.qz.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.