Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE a numărat 150.000 de soldați ruși aduși de Vladimir Putin la granița cu Ucraina: 'E cea mai masivă desfășurare la care am asistat vreodată'

voanews.com
armata rusa rusia

Rusia a mobilizat peste 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, a declarat, luni, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, relatează Mediafax.

"Sunt peste 150.000 de militari ruşi staţionaţi în apropierea frontierelor Ucrainei şi în regiunea Crimeea. Riscul escaladării situaţiei este evident", a afirmat Josep Borrell Fontelles, conform agenţiei Reuters. „Este vorba despre desfăşurarea cea mai masivă la care am asistat vreodată”, a mai spus acesta.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a participat, luni, prin videoconferinţă, la o reuniune a Consiiului UE pentru Afaceri Externe.

"La reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Externe desăşurată astăzi, le-am prezentat colegilor informaţii despre acţiunile periculoase ale Rusiei. Am propus un plan gradual pentru a descuraja Rusia să amplifice criza. Principalul element: pregătirea unui nou set de sancţiuni sectorale. Sancţiunile individuale nu mai sunt suficiente", a afirmat Dmitro Kuleba, conform site-ului Ukrinform.net.

Citește și: VIDEO Nu doar la noi președintele e admirat: Rușii spun că Vladimir Putin este cel mai frumos bărbat din Rusia

Totuşi, Josep Borrell Fontelles a declarat că Uniunea Europeană nu pregăteşte, pentru noment, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina s-au deteriorat după venirea partidelor pro-occidentale la putere la Kiev, în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia şi de un război între forţele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei, conflict soldat cu peste 13.000 de morţi până în prezent, arată Agerpres.

În ultimele săptămâni, situaţia în estul Ucrainei a escaladat după ce s-au înregistrat noi ciocniri între forţele armate ucrainene şi separatiştii pro-ruşi.

Citește și: Vladimir Putin vrea să fie cel mai longeviv președinte al Rusiei: a promulgat legea care îi permite încă două mandate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.