Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE promite 34.000 de mii de locuri pentru refugiaţii din Africa şi Orientul Mijlociu

www.panorama.com.al
refugiati imigranti

Ţările din UE au promis aproximativ 34.400 de locuri pentru a primi refugiaţi direct din ţări din Africa şi Orientul Mijlociu, a anunţat miercuri Comisia Europeană la o zi după criticile vehemente ale ONU, relatează AFP. La sfârşitul lunii septembrie, executivul european a stabilit obiectivul de a primi în următorii doi ani 'cel puţin 50.000' de refugiaţi aduşi în special din taberele din Libia sau Niger, cu obiectivul de a oferi o alternativă 'sigură şi legală' la trecerea periculoasă a Mediteranei, conform Agerpres.

'Până în prezent, peste 34.400 de angajamente au fost primite din partea a 16 state membre', a anunţat Comisia în prezentarea unei evaluări a politicii sale migratorii stabilite începând din 2015 pentru a face faţă creşterii drastice a sosirilor de migranţi, mai întâi prin Turcia şi apoi prin Mediterana centrală.

'Ieşim încet din situaţia de criză şi gestionăm acum migraţia într-un spirit de parteneriat şi de responsabilitate împărtăşită', a afirmat comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, care consideră că acest principiu al 'réinstalării' trebuie să devină 'soluţia preferată pentru a proteja cele mai vulnerabile persoane'.

Acest bilanţ survine la o zi după criticile aspre adresate de Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raiad Al Hussein, împotriva politicii de cooperare a UE cu Libia. Denunţând deteriorarea condiţiilor de detenţie pentru migranţi în Libia, el a calificat 'inumană' politica UE de 'a ajuta gărzile de coastă libiene să intercepteze şi să trimită înapoi migranţii'.

'Nu acţiunea UE este cea care a creat sistemul inuman în Libia', a răspuns Catherine Ray, purtătoare de cuvânt a diplomaţiei europene, în cursul unei conferinţe de presă, subliniind eforturile UE pentru a găsi 'soluţii constructive'.

'Vom continua activitatea noastră pe teren pentru a lupta împotriva traficanţilor (...) şi a crea căile legale de trecere spre UE pentru cei care au nevoie de protecţie internaţională', a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.