Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE propune dublarea ajutorului către Turcia pentru refugiaţii sirieni

ue turcia

Uniunea Europeană va dubla ajutorul pe care îl oferă Ankarei pentru refugiaţii sirieni, de la trei miliarde la şase miliarde de euro, şi va prelua direct din Turcia refugiaţi sirieni, potrivit proiectului declaraţiei finale a summitului UE-Turcia de la Bruxelles, consultat de Reuters.

Proiectul de declaraţie, întocmit în cursul summitului UE-Turcia de luni, cuprinde acţiunile pe care ar putea să le întreprindă fiecare parte pentru a pune capăt crizei migraţiei. Printre propuneri figurează cea potrivit căreia Turcia îi va prelua pe toţi migranţii ilegali din insulele greceşti, inclusiv sirieni, în timp ce UE va prelua direct din Turcia câte un refugiat sirian pentru fiecare sirian reprimit de către Ankara din insulele elene.

UE va oferi încă trei miliarde de euro, până la finalul lui 2018, pentru a ajuta Turcia să-i adăpostească pe sirieni, dublând astfel suma de trei miliarde de euro propusă anul trecut Ankarei. În fine, UE va relaxa regimul de vize Schengen pentru cetăţenii turci până la sfârşitul lunii iunie, mai devreme decât fusese planificat, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.