Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE se mai și refuză: Replică de necrezut a Serbiei

serbia croatia

Deşi aderarea la Uniunea Europeană nu mai este pentru Serbia foarte atractivă, Belgradul nu se va abate de la această cale, dar în acelaşi timp va continua să coopereze cu Rusia, în pofida tuturor presiunilor, a declarat luni premierul sârb, Aleksandar Vucic, după ce a participat la Londra la o conferinţă a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite agenţia Tanjug.

'Le-am spus deschis că Uniunea Europeană nu mai este atât de atractivă cum a fost, dar suntem oameni raţionali şi ştim că este cel mai bun lucru pentru ţara noastră. Le-am spus fără ambiguităţi că vom continua cooperarea cu Federaţia Rusă', a spus premierul sârb în faţa presei. Deşi a început în decembrie negocierile de aderare la Uniunea Europeană, Serbia a refuzat să se alăture sancţiunilor europene împotriva Rusiei pentru a nu-şi strica relaţiile tradiţionale foarte bune cu aceasta din urmă şi pentru a nu pierde piaţa rusă.

În cursul unei vizite la Moscova, în decembrie 2014, ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a promis că ţara sa nu va adera la Uniunea Europeană dacă acest lucru va aduce prejudicii intereselor 'altor parteneri' ai Serbiei, cu referire la Rusia. Acelaşi oficial sârb a declarat câteva luni mai târziu că relaţiile 'prieteneşti şi frăţeşti' dintre Serbia şi Rusia nu pot face obiectul unei negocieri cu niciun stat terţ sau organizaţie. Pe de altă parte, în timpul dezbaterilor aprinse din toamna anului trecut pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi, premierul Vucic a afirmat că ţara sa este dispusă să primească permanent un număr de refugiaţi, pentru a arăta astfel că 'este mai europeană decât alţii', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.