Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE suspendă ajutorul financiar acordat statului Burundi

UE Uniunea europeana

Uniunea Europeană a anunţat luni suspendarea ajutorului financiar acordat guvernului burundez, după ce a ajuns la concluzia că statul african nu a depus suficiente eforturi pentru a soluţiona conflictul politic din ţară, soldat cu peste 400 de morţi, relatează Reuters.

Conflictul politic din Burundi a izbucnit în aprilie 2015, după ce preşedintele ţării, Pierre Nkurunziza, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un al treilea mandat. Ca reacţie la intenţia lui Nkurunziza, au fost organizate proteste stradale, ce au dus la o serie de violenţe soldate cu peste 400 de morţi.

Consiliul European a anunţat luni că a întrerupt negocierile cu Burundi şi că angajamentele propuse de guvernul burundez nu sunt suficiente în vederea soluţionării conflictului din ţară pentru a fi susţinute de UE, potrivit Mediafax.

Uniunea Europeană acordă jumătate din bugetul anual al statului Burundi şi a impus sancţiuni unor oficiali din cercul de apropiaţi al preşedintelui Nkurunziza.

Neven Mimica, comisarul UE pentru dezvoltare şi cooperare internaţională, a declarat că UE va continua să furnizeze statului asistenţă de urgenţă şi are proiecte pregătite pentru a asigura serviciile de bază pentru populaţie, dar nu-şi va mai direcţiona resursele financiare către guvernul burundez.

Decizia luată de UE va fi reevaluată de cel puţin două ori în cursul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.