Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va adopta noi sancţiuni împotriva Crimeii

rusia sanctiuni

Uniunea Europeana a cazut de acord asupra înaspririi sanctiunilor privind investitiile în Crimeea pentru a viza activitatile de explorare de petrol si gaze naturale rusesti din Marea Neagra si va adopta masurile respective cu ocazia Consiliului European din aceasta saptamâna, transmite miercuri agentia Reuters, citând oficiali europeni.

În cadrul unui Consiliului European ce se va desfasura joi si vineri la Bruxelles, liderii Uniunii Europene vor anunta masurile punitive ce ar urma sa se coordoneze cu masuri similare adoptate de Statele Unite ale Americii, potrivit responsabililor citati.
Interdictia privind investitiile, cea mai recenta dintr-o serie de masuri începând din iulie, este menita sa arate si faptul ca, în ciuda devalorizarii rublei, nu se pune înca problema ridicarii sanctiunilor atât timp cât Moscova nu renunta la sprijinul pentru rebelii din estul Ucrainei. 'Totul este pregatit la timp pentru Consiliul European', a afirmat marti seara un oficial al UE în urma unei decizii politice de a merge înainte cu masurile legate de Crimeea. 'Exista consecinte pentru încalcarea normelor de drept international', a precizat un al doilea oficial, vorbind sub rezerva anonimatului.
Dupa cum anunta agentia de presa britanica la 10 decembrie, sanctiunile vor viza interdictia pentru cetatenii UE de a cumpara sau finanta companii din Crimeea, o regiune a Ucrainei anexata de Rusia în martie, urmata de o tensionare a relatiilor Est-Vest nemaiîntâlnita de la încheierea Razboiului Rece.
Cel mai recent 'draft' al comunicatului ce urmeaza a fi difuzat de liderii europeni cu ocazia summitului noteaza ca masurile legate de Crimeea consolideaza 'pozitia Uniunii de a nu recunoaste anexarea ilegala a Crimeii'. Anterior, Uniunea Europena a interzis importurile din Crimeea si a restrictionat posibilitatea de noi investitii în proiecte de infrastructura din sectoarele transportului, telecomunicatiilor si energiei, precum si investitiile în parteneriate de tip 'joint venture' pentru exploatarea petrolului si gazelor naturale.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.