Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va numi un coordonator împotriva epidemiei de Ebola

ue

Uniunea Europeana va numi pâna la sfârsitul saptamânii un coordonator european al luptei împotriva febrei hemoragice Ebola, a anuntat luni ministrul francez de externe, Laurent Fabius, relateaza AFP.

Ministrii europeni de externe 'spun în unanimitate ca ideea unui coordonator european pentru lupta împotriva Ebola este una buna', a declarat Fabius în fata presei. Principiul ar urma sa fie adoptat luni de cele 28 de state membre UE, ai caror ministri de externe s-au reunit la Luxemburg. 'Numele va fi ales în zilele urmatoare', a precizat seful diplomatiei franceze.
Potrivit unei surse europene, sefii de stat si de guvern din UE, care urmeaza sa se reuneasca joi si vineri, vor anunta personalitatea aleasa, care va actiona de la Centrul de coordonare a raspunsului la urgente al Comisiei Europene.
'Este un pas important, pentru ca toata lumea trebuie sa se implice în lupta împotriva acestei epidemii extrem de grave', a subliniat Laurent Fabius. 'În cele trei tari vizate în principal, Liberia, Sierra Leone si Guineea, cifrele cresc exponential', a spus el, întrebat despre avansul puternic al virusului si rata mortalitatii de 70% constatata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
'Însa sunt si alte tari unde epidemia a disparut', a mai spus Fabius, invocând Senegalul si Nigeria. 'Obiectivul este de a schimba aceasta directie', iar pentru aceasta 'avem nevoie deopotriva de centre de tratament, de instruirea' personalului medical, 'de controale' asupra persoanele care vor sa paraseasca respectivele tari si de 'finantare', a afirmat el. 'Este prioritatea absoluta', a adaugat seful diplomatiei franceze.
Vineri, presedintele american Barack Obama l-a numit pe avocatul Ron Klaim pentru coordonarea raspunsului SUA împotriva epidemiei.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.