Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UE va prelungi pana in septembrie efectul sanctiunilor impuse Rusiei

Federica-Mogherini

Uniunea Europeana va prelungi pana in septembrie efectul sanctiunilor impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene si, totodata, va extinde lista cu cetatenii rusi si ucraineni care au interdictie de intrare pe teritoriul comunitatii.

Ideea prelungirii cu şase luni a sancţiunilor a fost susţinută şi de reprezentantul României, ministrul de externe Bogdan Aurescu.

Reuniunea extraordinară a Consiliului de Afaceri Externe de la Bruxelles a fost convocată de şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, la insistenţele unor state cum ar fi Letonia, care are în prezent şi preşedinţia UE pentru şase luni. Solicitarea a venit, aşa cum ştim, după atacul de la Mariupol din estul Ucrainei, soldat cu moartea a 30 de persoane.

În plus, miniştrii au decis să înceapă pregătirea şi altor acţiuni cu scopul de a determina Rusia să pună în aplicare acordul de încetare a focului de la Minsk.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu  a avertizat asupra pericolului ca starea de conflict din Ucraina să se prelungească şi să se extindă în alte regiuni ale acestei ţări, în lipsa unei voinţe politice sincere pentru o soluţie negociată. Ministrul Aurescu a exprimat îngrijorarea Bucureştiului în raport cu situaţia de instabilitate din ţara vecină, alimentată din exterior de Federaţia Rusă cu armament şi militari - a spus el - şi a subliniat importanţa monitorizării cât mai rapide a frontierei comune ruso-ucrainiene din zona de conflict, conform celor convenite la Minsk.

Miza reuniunii de ieri de la Bruxelles nu a fost numai un semnal politic clar de susţinere faţă de Ucraina prin decizia de a prelungi sancţiunile împotriva Rusiei, dar şi de a arăta solidaritatea statelor UE în privinţa acestui conflict.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a salutat, la conferinţa de presă din această seară de la finalul reuniunii, unanimitatea opiniilor miniştrilor de externe şi a insistat pe solidaritatea statelor membre: "Ne-am păstrat unitatea de decizii care arată puterea noastră a UE şi suntem decişi să luăm şi alte măsuri dacă situaţia se înrăutăţeşte, aşa cum s-a întâmplat în ultimele zile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.