Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uite demisia, nu e demisia. Ministrul Culturii NU a demisionat

vlad alexandrescu

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, anunţa în urmă cu două zile că îşi dă demisia. Criticat de Iohannis, dar susţinut de sute de artişti şi intelectuali, ministrul revine cu o declaraţie din care reiese faptul că nu a demisionat încă.

"Dacă reforma este periclitată și dacă demisia mea rezolvă continuarea reformei, eu sunt în continuare dispus să mi-o dau, să pun mandatul meu de ministru al culturii în mâinile prim-ministrului. Nu se pune problema unei neîncrederi între mine şi prim-ministru. Prim-ministrul și-a manifestat susţinerea cu privire la reforma pe care am început-o chiar în contextul discuţiilor din ultimele zile, a făcut-o public. Au fost unele rezerve cu privire la modul de a gestiona situaţia de la Operă, dar nu există niciun fel de neîncredee, de cotestare a reformei pe care am început-o şi asta îmi dă încredere că aceasta va fi continuată”, a declarat Vlad Alexandrescu vineri dimineață, potrivit Digi 24.

Vezi şi: Vlad Alexandrescu: Reacţia preşedintelui Iohannis a fost injustă

Pe de altă parte, ministrul culturii pare să fie împăcat cu ideea de a fi înlocuit și, mai mult, numele vehiculat ca fiind succesorul său în funcție - Corina Șuteu - corespunde standardelor sale.

„Eu cred că echipa pe care am adunat-o la Ministerul Culturii este o echipă foarte performantă care are multe componente, multe valenţe. Toţi sunt foarte buni. Pe Corina Şuteu am rugat-o să ni se alăture încă din februarie. Şi a lucrat foarte mult pe partea de cultură vie şi eu cred că ar putea să ducă mai departe reforma pe care am început-o”, a spus Vlad Alexandrescu.

Vezi şi: Se anunţă scandal: Variantă controversată pentru Ministerul Culturii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.