Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima carte a lui Sam Shephard va apărea pe 5 decembrie

manual carte carti

Ultima carte a actorului şi dramaturgului american Sam Shepard, încheiată cu ajutorul apropiaţilor săi chiar înainte de moartea sa, la 27 iulie, va fi lansată la 5 decembrie, a anunţat miercuri editura Knopf, citată de AFP. Intitulată "Spy of the First Person", cartea, la care actorul din filmul "The Right Stuff" a început să scrie de mână în 2016, relatează viaţa unui narator anonim devenit în întregime dependent de anturajul său în urma unei boli.

Sam Shepard, autor a peste 55 de piese de teatru şi laureat al premiului Pulitzer în 1979, pentru piesa "Buried Child", a murit la 73 de ani de scleroză laterală amiotrofică, boală neurodegenerativă numită şi boala Charcot.

Atunci când a început redactarea acestui manuscris, nu mai era deja în stare să utilizeze o maşină de scris, subliniază editura. El nu şi-a mai putut folosi apoi nici mâinile, dar şi-a continuat munca dictând pasaje pe un dictafon în casele sale din Kentucky şi din California. Înregistrările au fost transcrise de surorile sale care apoi i-au citit textul, a explicat editura Knopf într-un comunicat.

Patti Smith, care i-a fost amantă şi apoi prietenă şi împreună cu care a scris deja "Cowboy Mouth", l-a ajutat apoi să termine cartea. Shepard a recitit apoi totul împreună cu fiica sa la 20 iulie, iar copiii lui au adus manuscrisul la editură în luna de după moartea sa, conform Agerpres. Rezultatul este "o proză magnifică", "vie, obsedantă, profund emoţionantă, expresia intransigentă a vulnerabilităţilor care fac din noi oameni şi o celebrare a familiei şi a vieţii", potrivit editoarei autorului, LuAnn Walther.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.