Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima dată s-a întâmplat în urmă cu 25 de ani. Preşedintele Franţei, vizită de stat la Bucureşti

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, efectuează marţi o vizită de stat în România, ocazie cu care se va întâlni cu omologul român, Klaus Iohannis, şi cu premierul Dacian Cioloş.

Preşedintele francez va fi primit marţi dimineaţă la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale şi de o declaraţie de presă comună.

Citeşte şi: Afirmaţii şocante despre fata lui Cristian Boureanu: 'E isterică! A fost dată afară de la şcoală'

În continuare, cei doi şefi de stat vor merge la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" de la Măgurele, unde vor vizita Camera de Control Laser şi vor participa la deschiderea evenimentului economic "Parteneriatele franco-române de viitor".

Citeşte şi: Gabriela Firea AMENINȚĂ cu DEMISIA: Vă spun cu toată sinceritatea, în fața sfintei cărți

Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloş, fabrica de elicoptere Airbus România. Liderul de la Palatul Elysee are programat şi un prânz oficial alături de premierul român. La sfârşitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat.

Citeşte şi: Francois Hollande face afirmaţii surprinzătoare înainte de vizita în România

Conform purtătorului de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, obiectivul comun al acestei vizite îl reprezintă necesitatea întăririi Parteneriatului Strategic dintre cele două state şi aprofundarea dialogului bilateral.

Ea a precizat că urmează să fie semnate acorduri în domeniile Educaţiei şi Cercetării.

Dobrovolschi a susţinut că forumul economic "Parteneriatele franco-române de viitor" este unul important, amintind că Franţa este al patrulea partener comercial al României şi al cincilea investitor.

Cei doi şefi de stat vor discuta şi despre regândirea proiectului european, a punctat purtătorul de cuvânt al preşedintelui României.

"Un lucru important este că România şi Franţa pot contribui împreună, dar şi substanţial la discuţiile care vor avea loc la summitul de la Bratislava, pe 16 septembrie", a spus Dobrovolschi, transmite agerpresCi.

Ultima vizită de stat a unui preşedinte francez la Bucureşti a fost cea a lui François Mitterrand în 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.