Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultima NEBUNIE a lui Donald Trump: Vrea 12 din cele mai puternice arme mondiale

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, doreşte ca flota militară americană să dispună de 12 portavioane în viitor, conform promisiunii făcute joi, în cursul vizitei efectuate pe portavionul Gerald Ford, informează AFP.

El a declarat că vrea 'să reconstruiască armata americană' majorând substanţial cheltuielile militare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Justiție în România: Eleva olimpică VIOLATĂ de un afacerist trebuie să plătească 37.500 de lei drept „cheltuieli judiciare“

Donald Trump mai declarase anterior că doreşte o marină americană cu 350 de nave de suprafaţă şi submarine în anii viitori, faţă de obiectivul de 310 nave pe care şi-l propusese administraţia Obama şi de nivelul actual de 274 de nave.

El nu a precizat deocamdată spre ce fel de tipuri de nave ar urma să se îndrepte acest efort.

Citește și: STUDIU Oamenii grași au asociate 11 tipuri de CANCER

'Tocmai am vorbit cu responsabili ai marinei şi ai industriei să discute despre planurile mele de a întreprinde o expansiune majoră a flotei noastre militare, cuprinzând cele 12 portavioane de care avem nevoie', a declarat preşedintele american în cursul vizitei.

'După ani de reducere a cheltuielilor militare, care ne-au slăbit apărarea, doresc să fac una dintre cele mai mari creşteri a cheltuielilor militare din istorie', a subliniat Trump.

Citește și: ASTA e legătura dintre o mâncare sănătoasă și persoanele care se trezesc mai devreme / STUDIU

Marina americană dispune în prezent de 10 portavioane şi va avea 11 când Gerald Ford, ultima navă de acest tip construită, va intra oficial în serviciu în lunile următoare.

Costul construirii acestui portavion este estimat a fi fost 12,9 miliarde de dolari.

Citește și: SCHIMBĂRI la WhatsApp: Noua funcție introdusă pentru utilizatori

Marina americană ceruse în decembrie o dezvoltare majoră a flotei sale, constatând sofisticarea crescândă a armamentelor adversarilor potenţiali.

Ea solicită să aibă în componenţă 355 de nave, între care 12 portavioane, faţă de 308 nave şi 11 portavioane în previziunile sale precedente.

Citește și: A inceput caderea lui Dragnea. Va reusi sa pastreze puterea in PSD?

Portavionul, capabil să transporte tirul american aproape peste tot în lume, este unul dintre principalele atribute al puterii militare americane.

Dar unii experţi consideră că el este de acum o armă depăşită din cauza sofisticării crescânde a sistemelor de apărare antinavală ale unor ţări ca Rusia şi China.

Citește și: STUDIU Românii vor ca Uniunea Europeană să le rezolve problemele din sistemul de sănătate

Portavioanele au devenit vulnerabile şi nu se mai pot apropia suficient de coaste pentru ca avioanele lor să poată lovi în interiorul teritoriilor, explică ei.

Aceiaşi experţi estimează că submarinul ar fi o alegere mult mai bună pentru viitor prin capacitatea sa de a se apropia de coastele inamicului şi de a lansa rachete sau drone înainte de a fi detectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.