Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ Armata siriană a pătruns în provincia Raqa, fief-ul SI. Lupte grele în zonă/ VIDEO

raqqa siria

Armata siriană a pătruns sâmbătă în provincia Raqa (nord) după ce a avansat în cadrul unei mari ofensive, susţinută de ruşi, împotriva militanţilor Statului Islamic (SI), a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters, AFP şi Xinhua și preluat de Agerpres.

Vezi și: PREVIZIUNEA pentru București. Cine vor fi cei care vor conduce Capitala și sectoarele/ ANALIZA

Loviturile aeriene puternice ale ruşilor au vizat vineri teritoriul controlat de către jihadiştii SI în zonele estice ale provinciei Hama, în apropiere de graniţa cu provincia Raqa, şi armata siriană a ajuns la marginea acestei provincii. 

Oraşul Raqa, situat mai la est, este capitala de facto a Statului Islamic în Siria şi, împreună cu oraşul Mosul din Irak, reprezintă ultima ţintă a celor care încearcă să distrugă gruparea jihadistă.

Soldatii din Regimentul 550 al Diviziei a 4-a mecanizate in coordonare cu cei din Fortele de Aparare Nationala , Brigada "Vulturii Desertului" , Brigada "Golan" , puscasii marini Sirieni si fortele partidului nationalist Sirian (S.S.N.P) au reusit sa avanseze 8 km de-a lungul autostrazii Salamiyah-Raqqa la doar 1 zi de la lansarea aceste al carei obiectiv final este orasul Raqqa. Muntii Abu Munții Al-Zayn au fost de asemenea eliberati , fortele pro-guvernamentale fiind acum la periferia localitatii desertice Al-Zakiyah. Pana la Raqqa , obiectivul fortelor pro-guvernamentale este aeroportul militar Tabqa si orasul cu acelasi nume, susțin surse militare guvernamentale.

Armata siriană fusese alungată din provincia Raqa în august 2014, aminteşte AFP.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.