Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac la premierul Belgiei! A fost stropit cu maioneză și bombardat cu cartofi prăjiți / VIDEO

Premierul belgian, Premierul belgian, Charles Michel, a fost stropit cu maioneză şi bombardat cu cartofi prăjiţi de câteva membre Lilith (militante care refuză să se prezinte ca urmaşe ale Femen), luni, în contextul tensiunii sociale şi politice determinate de măsurile de austeritate decise de guvernul de la Bruxelles. 

Cu strigătul 'Michel, pleacă, austeritate, pleacă', patru membre Lilith l-au întrerupt pe şeful cabinetului care rostea un discurs în faţa unor oameni de afaceri la Namur (sud).

Tinerele, îmbrăcate în negru şi parţial mascate, au aruncat cu cartofi prăjiţi în Charles Michel şi l-au stropit din plin cu maioneză. Activistele, care au susţinut că sunt studente, au fost evacuate de serviciul de ordine. 

După ce s-a schimbat, premierul şi-a reluat discursul, glumind pe seama incidentului şi scuzându-se că miroase puţin a maioneză. 

Charles Michel se află din luna octombrie în fruntea guvernului coaliţiei de dreapta şi a anunţat măsuri de austeritate bugetară care au provocat o mobilizare socială fără precedent. Mişcarea a culminat în 15 decembrie cu o zi de grevă generală care a paralizat ţara. Sindicatele urmează să se întâlnească la jumătatea lunii ianuarie pentru a studia răspunsurile guvernului la revendicările lor şi să decidă asupra acţiunilor viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.