Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Consilierul pe probleme militare al lui Erdogan, ARESTAT

arest

Valul de arestări continuă în Turcia. Sunt vizaţi toţi cei care sunt suspectaţi că ar fi avut legătură cu tentativa de lovitură de stat. Cea mai recentă arestare anunţată de presa din Turcia este însuşi consilierul pe probleme militare a preşedintelui Erdogan, A. Yazici. Nu este cunoscut rolul jucat de colonel în evenimentele de vineri seara.

Colonelul Yazici a ocupat începând din luna august acest post, atribuit în mod tradiţional unui ofiţer de rang înalt pe care preşedintele îl alege din trei nume propuse de Ministerul Apărării. 

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului de opoziţie T24, Yazici se afla vineri seară în capitala Ankara, aşadar el nu îl însoţea pe preşedintele Erdogan, care atunci era în vacanţă în staţiunea Marmaris, pe coasta Mării Egee. 

Postul NTV anunţă că a fost arestat şi generalul Ismail Guneser, care a deţinut în perioada 2008-2012 postul de asistent militar personal al preşedintelui Abdullah Gul.

Arestarea consilierului lui Erdogan vine după alte câteva mii de asemenea operaţiuni desfăşurate în ultimele două zile. Vizaţi sunt militari cu diverse grade în armata turcă, soldaţi, judecători şi procurori. Cea mai importantă arestare făcută duminică l-a vizat pe şeful bazei militare de la Incirlik, baza folosită de SUA pentru atacuri împotriva Statului Islamic. Ulterior, baza militară a fost redeschisă pentru misiunile SUA.

Vezi şi: Erdogan face apel la populație: 'Nu abandonaţi pieţele, nu vă relaxaţi'

Guvernul a anunţat deja arestarea, sâmbătă, a aproape 3.000 de soldaţi pentru presupusul lor rol în tentativa de înlăturare a regimului de la putere, lansată vineri seara şi care a eşuat sâmbătă dimineaţa după o noapte de violenţe care s-au soldat cu cel puţin 265 de morţi la Ankara şi Istanbul. Mii de judecători au fost eliberaţi din funcţie, mulţi dintre ei fiind arestaţi, inclusiv un judecător al Curţii Constituţionale.

Vezi şi: Erdogan își 'revine': Când va avea loc PRIMA întâlnire cu Putin, după criza de anul trecut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.