Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Procurorii DNA au cerut pedeapsa MAXIMĂ. Decizia ÎCCJ în dosarul lui Sebastian Ghiță, după 30 de termene de judecată

captura tv
sebastian ghita

Magistrații ÎCCJ au rămas marți în pronunțare în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat că i-ar fi dat șpagă fostului primar al orașului Ploiești, Iulian Bădescu. Procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru fostul parlamentar, respectiv 10 ani de închisoare.

În iulie 2015, fostul deputat Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată de DNA pentru că l-ar fi mituit pe fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu. Concret, DNA susține că, în anul 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiță, a acordat ilegal clubului Asesoft Ploiești — deținut de Ghiță — o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. În schimbul acestei finanțări, Bădescu ar fi primit de la Ghiță o casă în Ploiești, în valoare de peste un milion de lei.

Procesul a avut 30 de termene de judecată și se afla aproape de final, însă la ultimul termen din 20 iunie 2017, când ar fi trebuit să se pună concluzii pe fond, cei trei magistrați din complet, Ana Maria Dascălu, Ștefan Pistol și Cristina Geanina Arghir, au decis să amâne judecarea dosarului, până când Sebastian Ghiță va fi adus din Serbia, motivând că acesta trebuie să-și spună ultimul cuvânt în sala de judecată, deși avocații acestuia erau de acord ca el să fie audiat prin videoconferință.

"Sebastian Ghiță nu se află în România și are restricționat dreptul la mișcare. Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanță. Dreptul la apărare este un drept personal și trebuie un proces echitabil", declara atunci președintele completului, Ana Maria Dascălu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.