Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - DIICOT ia cu asalt evazioniştii. Prejudiciu IMENS descoperit după zeci de percheziţii

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, 15 percheziţii în judeţul Alba pentru destructurarea unei reţele suspectate de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea. Prejudiciul produs este estimat la 700.000 de euro, iar opt persoane vor fi audiate, potrivit unui comunicat al DIICOT .

Citeşte şi: Guvernul, atacat DUR chiar din interiorul PSD. Tudose şi ministrul Nica, acuzaţi de DEZINFORMARE: 'Să nu mai mințim poporul'

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT Structura Centrală, au făcut, miercuri, 15 percheziţii, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializate în evaziune fiscală în domeniul comerţului cu cherestea.

Percheziţiile au fost fpcute în judeţul Alba, la domiciliile unor persoane fizice, la sediile sociale ale unor firme implicate, precum şi de la sediul unei instituţii publice.

În perioada 2008-2014, în judeţul Alba, membrii grupării ar fi emis facturi către două firme beneficiare, cu sediul social declarat în judeţul Alba, care au ca obiect de activitate fabricarea de mobilier.

”Cele două societăţi ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli nereale, în scopul diminuării bazei impozabile, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 de euro, prin neplata impozitului pe profit. Pentru a crea aparenţa că operaţiunile comerciale sunt reale şi pentru a ascunde banii proveniţi din activitatea evazionistă, din conturile bancare ale celor două societăţi ar fi fost transferaţi 18.000.000 de lei către conturile altor societăţi, cu comportament de tip fantomă, suma fiind ulterior retrasă şi returnată în numerar”, anunţă Poliţia Română.

Citeşte şi: Iordache DESFIINŢEAZĂ sesizarea făcută de PNL la Comisia de la Veneţia: 'Pentru ce?'

În urma percheziţiilor, au fost ridicate laptop-uri, unităţi centrale de calculator şi sume de bani, precum şi documente. Totodată, vor fi puse în aplicare măsuri asiguratorii faţă de 8 autovehicule.

De asemenea, opt persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT - Structura Centrală.

La acţiune au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române, precum şi poliţişti de la structurile de acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Cluj, Gorj, Sibiu şi Mureş.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei iese la ATAC: 'PSD şi ALDE calcă în picioare MCV şi încalcă angajamentele luate de România...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.