Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: DIICOT propune măsuri excepţionale împotriva terorismului

DIICOT

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) vrea să-şi întărească latura care se ocupă de terorism.

Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al DIICOT, a declarat pentru Antena 3 că a cerut înfiinţarea unui birou pentru terorism în cadrul instituţiei şi înfiinţarea unui compartiment pentru investigarea sumelor de bani destinate finanţării terorismului.

Procurorii au cerut ca accesarea de site-uri jihadiste să fie pedepsită de lege..

Ordinul a fost trimis pentru avizare la Ministerul Justiţiei.

"DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist. Celelalte infracţiuni sunt constituriea unui grup infracţional specializat pentru infracţiunea de terorism şi pedepsirea unor infracţiuni privind luptătorii străini, pentru că nu aveam un text de infracţiune iar România este parte la semnarea convenţiei împotriva terorismului a Consiliului Europei din 2005 devenind parte în 2007. A semnat şi protocol adiţional cred ca acum două săptămâni”, a mai precizat procurorul şef al DIICOT.

Biroul pentru Terorism va fi format din doi procurori, acesta fiind reînfiinţat după o pauză de doi ani. Ordinul de înfiinţare a fost trimis la Ministerul Justiţiei, iar ulterior va ajunge la CSM pentru a fi avizat. "România este parte a Europei şi trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru ceea ce e mai rău. Uitaţi-vă nu mai devreme de zilele trecute ce s-a întâmplat la Bruxelles, ce s-a întâmplat anul trecut în Franţa şi aşa mai departe. Ne vom pregăti chiar dacă la noi la momentul acesta suntem la nivelul pe care l-a precizat şi directorul Serviciului Român de Informaţii, albastru precaut", a mai declarat Daniel Horodniceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.