Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL! Sorin Grindeanu sesizează CCR pentru moţiunea de cenzură.'Aşa ceva să nu se mai întâmple'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, mişcare de ultima oră! Premierul a trimis o scrisoare către Curtea Constituţională în care reclamă situaţia creată la votul de la moţiunea de cenzură. El susţine că în urma desfăşurării votului prin care a fost dat jos Guvernul s-a produs un conflict instituţional.

Grindeanu este nemulţumit de faptul că deşi votul trebuia să fie secret, mulţi parlamentari au votat cu bilele la vedere şi nu au fost respectate regulamentele. De cealaltă parte, susţine Sorin Grindeanu, cei care verificau votul făceau parte din coaliţia de guvernare.

Potrivit documentului transmis de premier, acesta NU CONTESTĂ votul la moţiunea care a dus la căderea Guvernului său. Premierul interimar cere să se modifice regulamentul Camerei Deputaţilor şi al Senatului pentru a nu se mai ajunge la o asemenea situaţie.

"I-am rugat pe cei de la Secretariatul General al Guvernului ca până mâine să găsească o soluţie să facă o solicitare la CCR în numele Guvernului, prin care să protejăm dreptul fundamental al parlamentarilor de a-şi proteja voturile. Votul trebuie să fie secret. Este pentru viitor. Este bine pentru sănătatea democraţiei", a declarat Grindeanu miercuri.

- ştire în curs de actualizare -

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.