Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Elena Udrea, audiată la DNA: Pentru ce să am emoții / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

Fostul ministru Elena Udrea este așteptată vineri la sediul DNA pentru a fi audiată de procurorii anticorupție în urma plângerii formulate de Bogdan Buzăianu, informează Antena3.

„Un dosar mai vechi,  în care doamna Morar a spus că dna Kovesi a făcut presiuni să mă rețină, chiar dacă nu era avizul Parlamentului pentru a arestare. Acela este dosarul. Pentru ce să am emoții (...)Eu dau aceleași declarații, nu am ce să schimb. ”, a spus Udrea, la sosire la DNA.

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere într-un partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a unui contract bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Banii ar fi fost dați prin intermediul lui Radu Budeanu, fondatorul tabloidului Cancan.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania deținută de Bogdan Buzăianu.

Elena Udrea a susținut ulterior că omul de afaceri căruia i s-au cerut 5 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica este Bogdan Buzăianu, iar Ana Maria Topoliceanu este cea care a folosit aceşti bani şi care trebuie să răspundă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.