Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMĂ ORĂ INCIDENT MILITAR între SUA și Iran: A fost lansată o RACHETĂ

sua iran

O navă de război americană a lansat o rachetă de avertizare în direcţia unui vas aparţinând Gardienilor Revoluţiei din Iran care se apropiase periculos de poziţia sa, în apele Golfului Persic, a indicat miercuri un purtător de cuvânt militar american citat de AFP.

Distrugătorul USS Mahan "a avut o interacţiune neprofesională" luni cu o navă a Gardienilor Revoluţiei în timp ce traversa apele internaţionale în Golf, a menţionat locotenentul Rick Chernitzer, precizând că nu a fost primul incident de acest gen, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacţia familiei lui Dor Geta Popescu: Promisiune a făcut sora ei, Crina Coco Popescu

Nava iraniană a ajuns la circa 1.000 de metri de UUS Mahan, care a lansat iniţial mesaje de avertizare şi apoi o rachetă de semnalizare. În cele din urmă, nava iraniană s-a îndepărtat, a relatat purtătorul de cuvânt militar american.

La începutul lui martie, Pentagonul a criticat comportamentul "neprofesional" al navelor militare iraniene, după o serie de incidente survenite în strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul denunţă de altfel cu regularitate "hărţuirea" navelor sale de către cele iraniene. Tensiunile dintre Washington şi Teheran s-au intensificat după instalarea la Casa Albă a noului preşedinte american Donald Trump, în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.