Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Iohannis, prima reacţie după întâlnirea cu preşedintele Franţei. Ce a discutat cu Macron

presidency.ro
iohannis macron

După întâlnirea pe care a avut-o cu preşedintele Emmanuel Macron, preşedintele Klaus Iohannis le-a vorbit jurnaliştilor despre temele abordate în cadrul discuţiei. Şeful statului susţine că i-a povestit preşedintelui francez şi despre criza politică cu care se confruntă România în acest moment.

"Foarte pe scurt. Eu ii asigur pe toti cu care ma intalnesc ca Romania este stabila. Chiar daca se lucreaza la formarea unui nou guvern, nu afecteaza procesele in care este implicată Romania.(...) Aceste teme le abordez de la mine pentru ca e important sa le spunem partenerilor ca suntem o tara stabila. Nu e o problema daca se schimba guvernul.", a declarat Klaus Iohannis.

Iohannis susţine că a discutat cu Emmanuel Macron şi despre aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi despre zona euro.

"Am discutat de colaborarea pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural, despre mult vehiculata directiva pe detasarea muncitorilor. Am convenit sa lucram impreuna pentru a intari formate europene, am propus ca proiectul bugetului zonei euro sa fie deschis si pentru altii, de exemplu pentru noi, care nu suntem in zona euro, dar suntem interesati de acest obiectiv.", a declarat Iohannis.

"Nu putem sa scoatem discutia Schengen din contextul european si nu ma astept la un progres acum, inainte de alegerile din Germania si de a avea un guvern in Olanda, dar presedintele Macron s-a aratat foarte deschis.", a completat ÅŸeful statului.

 

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.