Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Liberalii au votat sancţionarea 'baronului' care a fugit de poliţie

Jurnalul de Calarasi
Vasile Iliuta Calarasi

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, are probleme şi în partid, după ce incidentul de săptămâna trecută, când a fugit de la un filtru al poliţiei, după ce a fost oprit în trafic.

Biroul Permanent Naţional al PNL a votat luni în unanimitate suspendarea lui Iliuţă din funcţiile de ţinute în partid, după ce procurorii au deschis un dosar penal in rem.

De asemenea BPN al PNL a votat ca, în cazul în care Iliuţă va fi pus sub urmărire penală, acesta să-şi piardă sprijinul politic şi, implicit, funcţia de preşedinte al CJ Călăraşi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost oprit în trafic, săptămâna trecută, de un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar acesta ar fi plecat înainte ca poliţiştii să-i pună vreo întrebare. Poliţiştii l-au urmărit pe şeful CJ Călăraşi până acasă, unde au vorbit prin gard cu acesta. Poliţiştii l-au amendat pe Vasile Iliuţă şi i-au reţinut permisul de conducere. Potrivit subinspectorului Florentina Dobre de la IPJ Călăraşi, lui Vasile Iliuţă nu i s-au recoltat probe biologice.

În urma incidentului, Iuţă a dat publicităţii un comunicat, în care susţine că a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Judeţean Călăraşi, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere, că i-a salutat pe cei doi reprezentanţi ai Poliţiei care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. ”Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-şi identitatea şi funcţia deţinută, moment în care cei doi poliţişti i-au lăsat impresia că l-au recunoscut”, se arată în comunicat.

”Preşedintelui CJ, Vasile Iliuţă, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest şi nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice. Datorită faptului că organele de poliţie nu mai avut alte solicitări şeful CJ Călăraşi şi-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi «urmărit» de către aceştia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuţă a ajuns la destinaţie în faţa porţii locuinţei sale au apărut 3 echipaje de poliţie cu girofarurile aprinse”, se arată în comunicat.

Vasile Iliuţă susţine că împotriva sa se derulează un ”scandal ieftin, denigrator şi rău intenţionat”, care este concertat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.