Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Ministerul Muncii, REACŢIE după ce o tânără a rămas fără pensia de handicap

ministerul muncii

Povestea tinerei bolnave de scleroză multiplă care a rămas fără pensia de handicap a stârnit furie în rândul opiniei publice.

Laura Florescu primea o pensie de 39 de lei pe lună, însă venitul i-a fost suspendat, pentru o perioadă de trei ani, din cauză că a obținut 260 de lei de pe urma publicării unui volum de poezii. Autoritățile au considerat această sumă ca "venit ilicit".

Ministerul Muncii a venit însă cu precizări de ultimă oră. Consilierul ministrului Olguţa Vasilescu a explicat pentru ŞTIRIPESURSE.RO faptul că tânăra are atât ajutor de handicap, cât şi pensie de invaliditate, ca urmare a pierderii totale a capacităţii de muncă. Întreaga poveste a izbucnit după ce ANAF a sesizat ministerul Muncii asupra faptului că tânăra a obţinut venituri suplimentare din vânzarea unui volum de poezii. Consilierul ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu, a declarat pentru ŞTIRIPESURSE.RO că pensia de invaliditate a tinerei nu a fost suspendată însă pe o perioadă de trei ani, cum s-a vehiculat în presă, ci doar pentru o lună, cum este stipulat în lege. Mai exact, spune el,  luna în care tânăra a obţinut veniturile suplimentare.

"Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale s-a sesizat încă de vineri şi a dispus efectuarea de verificări. Din primele date rezultă că doamna încasează prestaţie pentru handicap şi pensie de invalid, ca urmare a pierderii totale a capacităţii de muncă. În acest caz nu ai voie să obţii venituri, scrie în lege.Legea prevede şi pierdere temporară a capacităţii de muncă, situaţie în care ai voie să munceşti parţial, dar dumneaei nu se încadrează în această categorie. Doar pentru luna în care a obţinut venituri, aşa cum ne-a sesizat ANAF, Casa de Pensii Suceava i-a suspendat pensia de invaliditate. Luni vom avea un raport final.", a declarat consilierul ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu, pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Raed Arafat a făcut ANUNŢUL: Noi modificări la avizele de securitate la incendiu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.