Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Nicuşor Dan explică DEMISIA din USR: 'Ţine de onoare'/ VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
nicusor dan

Nicuşor Dan, preşedintele USR, a anunţat oficial într-o conferinţă de presă că a demisionat din partid, explicând că are trei motive majore pentru care face acest gest.

"Sunt trei motive importante pentru care o fac. Primul e opinia mea fermă că lucrul cel mai rău care se poate întâmpla în România e ca dezbaterea să nu fie pe cine fură şi cine nu fură, ci pe tradiţii. Al doilea motiv este că simt o datorie pentru oamenii care ne-au votat. Tema familiei este foarte importantă pentru fiecare dintre ei, o tema intimă, care ţine de identitate, de sentimentul religios. Este important pentru ei ca persoane, chiar dacă nu este importantă ca societate. Chiar dacă USR a fost votat şi de oameni care sprijină şi de oameni care nu sprijină (referendumul - n.r.), convingerea mea fermă este că USR trebuie să se adreseze şi unora, şi altora. Peste aceste două motive aş fi putut trece, pentru că este un principiu că majoritatea are dreptate", a declarat Nicuşor Dan.

Vezi şi: Președintele Coaliției pentru Familie, despre situația din USR: 'E un moment regretabil'

Vezi şi: Cine îi va lua locul lui Nicușor Dan la conducerea USR

Preşedintele demisionar al USR explică însă că există un al treilea motiv, care ţine de onoare şi de promisiunile pe care le-a făcut oamenilor.

"Este însă un al treilea motiv, care ţine de onoare. În etapele de formare ale acestui partid, în zecile de întâlniri pe care le-am avut cu oamenii, le-am promis că în partidul acesta este loc pentru toată lumea. Este loc şi pentru progresişti, şi pentru conservatori. Şi că nu o să existe o decizie a partidului care să fie în contradicţie cu sentimentele lor intime, identitare. Culmea e că aceste argumente au funcţionat. Această decizie vine să spună, în opinia mea, că unii dintre colegii noştri sunt colegi de mâna a doua, adică convingerile lor intime pe o chestiune importantă pentru ei intră în contradicţie cu direcţia pe care partidul vrea să meargă. Îmi asum că am făcut o promisiune de care nu mă pot ţine. Asta antrenează demisia mea azi din USR. Nu e nimic dramatic. USR este o construcţie cu mulţi oameni. A apărut o majoritate care vrea să meargă într-o direcţie, eu nu cred că direcţia asta e bună, dar este dreptul lor. Le urez succes şi sper că se vor ţine de cuvânt şi tot ce am promis va fi realizat de USR. Rămân disponibil pentru politica românească, rămân disponibil pentru USR, dacă USR îşi reconsideră decizia pe care a luat-o", a declarat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.