Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Parchetul General trimite la DNA dosarul înregistrării explozive cu inspectoarea Focică

Universul Juridic
Parchetul General

Parchetul General a luat decizia trimiterii la DNA a dosarului deschis după ce Mihaela Focică, inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare, a depus o plângere penală pentru şantaj, potrivit unor surse citate de Antena 3. DNA nu a confirmat încă preluarea anchetei.

"Ieri, doamna Focică s-a prezentat la Parchetul General, a cerut să fie primită în audienţă şi a anunţat că va depune o plângere penală împotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o şi care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind şantaj, culegere de date şi comunicarea lor public, după care domnia sa a şi depus plângerea. A fost înregistrat un dosar penal", a spus Lazăr, joi, în plenul CSM.

Vezi și: CSM, lovitură pentru Kovesi: Presupusele presiuni ale șefei DNA, trimise la Inspecția

Potrivit unor surse judiciare, Mihaela Focică a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva şefului adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, pe care îl acuză de şantaj. 

Plângerea penală vine după ce în presă a fost publicată înregistrarea unei discuţii între Mihaela Focică şi Gheorghe Stan, în care ea s-ar fi plâns că asupra ei ar fi fost făcute presiuni în legătură cu redactarea raportului cu privire la controlul efectuat de Inspecţia Judiciară la DNA. 

În presă au apărut informaţii că presiunile asupra Mihaelei Focică ar fi fost făcute de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, deşi numele acesteia nu este menţionat în discuţia dintre cei doi inspectori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.