Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorii DNA au DESCINS la Guvern: S-au ridicat documente / România TV / UPDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

UPDATE Descinderile DNA ar fi avut loc la ora 17, iar la acestea ar fi luat parte 11 procurori.

UPDATE Din câte se pare, e vizată o consilieră a lui Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, într-o anchetă privind un concurs.

UPDATE: DNA a efectuat, luni, percheziții la sediul guvernului. Conform unor surse judiciare, procurorii au verificat diferite documente și au ridicat și câteva dosare.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor informații direct din interiorul anchetei. Se pare, conform surselor judiciare, că vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc. Menționăm că acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut amenințări cu plângeri penale la DNA.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu pune punctul pe i! În ce bază vor fi calculate noile pensii speciale

Știrea inițială

România TV anunță că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descins astăzi la Guvernul României. Sursa citată spune că procurorii au stat de vorbă cu mai mulți angajați ai Executivului, dar i-au și filmat și legitimat pe aceștia.

Citește și: Decizie fără precedent! Ce cunoscut lanț de hipermarketuri se transformă în mall

14 procurori au fost în sediul Guvernului și din primele informații se pare că ar fi ridicat și mai multe documente. "Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziţie. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecţia Judiciară. Aşteptăm de la această instituţie concluzii motivate", a spus avocatul Cristian Ene.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu pune punctul pe i! În ce bază vor fi calculate noile pensii speciale

Jurnalistul Victor Ciutacu a atacat dur DNA-ul după aceste descinderi. "Nu e prima dată când se întâmplă asta. Și cu Ordonanța 13 au intervenit imediat. Nu înțeleg de ce a fost nevoie să meargă la Guvern. Îi puteau chema la DNA așa cum au mai făcut", a spus Ciutacu.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.