Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ - Procurorul DNA Mircea Negulescu a ÎNCĂLCAT LEGEA / UPDATE

captura RTV
Mircea Negulescu

UPDATE: Demisia lui Negulescu din magistratură a fost respinsă de CSM.

Informații de ultimă oră de la CSM! Inspecția Judiciară a stabilit, marți dimineață, că procurorul Mircea Negulescu a încălcat legea. Mircea Negulescu ar putea fi cercetat disciplinar de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce Inspecţia Judiciară a trimis raportul prin care s-a stabilit că magistratul a săvârşit abateri diciplinare.

Acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare a vizat „nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa, precum şi formularea de cereri repetate şi nejustificate de abţinere în aceeaşi cauza, care are ca efect tergiversarea judecăţii”.

În motivarea acţiunii disciplinare s-a reţinut că procurorul nu a respectat îndatorirea de a se abţine în cursul instrumentării unui dosar penal deşi se află în relaţii apropiate şi de durata cu unii din subiecţii procesuali implicaţi în cauza, aspect care se circumscrie cazului de incompatibilitate prevăzut de art. 64 alin (1) lit. f) din Codul de Procedura Penală”, a anunţat, marţi, Inspecţia Judiciară.

La finalul ședinței, ministrul Justiţiei a afirmat, despre acest caz, că răspunderea juridică nu poate fi înlăturată prin demisie, iar integritatea profesională are şi o „componentă morală”.

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

Cel mai BOGAT om al planetei, faţă-n faţă cu preşedintele SUA - FOTO

"Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", preciza IJ.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenta la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair, a cerut încetarea activității în cadrul DNA, după apariția în spațiul public a înregistrării audio.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.