Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: Reținere făcută de DNA, după perchezițiile de luni

arestat

Directoarea serviciului administrativ din Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, Ana Kraus, a fost reţinută de DNA şi alţi patru angajaţi din instituţie au fost puşi sub control judiciar, au precizat marţi surse judiciare pentru Agerpres

Directoarea de la CJ Sibiu a fost reţinută şi ceilalţi patru angajaţi se află sub control judiciar după descinderea de luni de la sediul instituţiei sibiene.

Vezi și: Președintele CJ Sibiu, precizări după perchezițiile DNA. Ce au SIGILAT procurorii

***

Luni, DNA a anunţat că procurorii au efectuat percheziţii în 11 locaţii situate în municipiul Sibiu, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora, comise în perioada 2011 - 2015. 

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2011 - 2015. În cursul zilei de 1 august, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Sibiu, dintre care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA.

Percheziţiile au vizat achiziţii directe de la societăţi comerciale favorite ale fostului preşedinte Ioan Cindrea, au declarat surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, Ioan Cindrea, în timpul mandatului deţinut la CJ Sibiu, ar fi favorizat agenţi economici, inclusiv firma ginerelui său şi a fiicei sale în cadrul unor proceduri de achiziţii publice organizate de instituţie. 

Achiziţiile urmărite de anchetatori ar fi fost derulate în perioadele 2011-2013, 2014-2015, având ca obiect cumpărarea de către Consiliu a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparaţii şi întreţinere auto, precum şi achiziţii de materiale de întreţinere/consumabile. 

Sursele citate arată că procedurile au fost derulate cu menţionarea de date nereale în documentele justificative ale tranzacţiilor comerciale, aspecte de natură a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, corelativ cu crearea unui prejudiciu bugetului autorităţii contractante. Adaosul ar fi fost în unele cazuri şi peste 240%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.