Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ: 'Regele' Cioabă a scăpat de AREST. Magistraţii l-au ELIBERAT sub control judiciar

Cioaba

Autointitulatul rege al romilor Dorin Cioabă a fost eliberat, sub control judiciar, în urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. 

''Toate cele şase persoane audiate joi au fost eliberate, luându-se măsura punerii lor sub control judiciar. Lor li se adaugă încă o persoană pusă sub control judiciar miercuri seara'', a declarat joi, pentru AGERPRES, procuror Fănică Cercel, şef Secţie, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Citeşte şi: Pleşoianu RUPE RÂNDURILE. A anunţat că va vota ÎMPOTRIVA unui proiect de lege CONTROVERSAT

Cele şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii efectuate în mai multe judeţe de poliţiştii mehedinţeni la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. 

Percheziţiile de miercuri, efectuate în mai multe judeţe, au avut loc sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, în urma cărora au fost ridicaţi 792.500 de lei, 47.935 de euro şi 800 de dolari şi au fost indisponibilizaţi 97.000 de lei în cont bancar. 

Din cercetări a reieşit că în perioada 2009-2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Citeşte şi: Reacţie DURĂ a sportivei care s-a pensionat la 44 de ani: 'Nu am furat banii statului'

Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro. 

Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.

Citeşte şi: Scumpirile impuse de Guvern scot oamenii în stradă. Noi proteste de AMPLOARE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.